3 dingen die je kunt doen om jouw woning te verduurzamen

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

Lees hier 3 dingen die je kunt doen om jouw woning te verduurzamen en wat het je oplevert! 

Het is tegenwoordig iets waar je niet meer omheen kunt: duurzaamheid. Vanwege de opwarming van de aarde wordt er steeds meer aandacht besteedt aan het verbeteren van het milieu. Dit zie je ook terug in de nieuwe wet- en regelgeving. Natuurlijk heeft verduurzaming ook financiële voordelen. Je doet het dus niet alleen voor het klimaat. Lees daarom hier welke 3 dingen je kunt doen om jouw woning te verduurzamen. 

1: Installeer zonnepanelen op het dak om het energieverbruik op te vangen 

Zonnepanelen zorgen ervoor dat je een deel van de stroom of het volledige stroomgebruik zelf opwekt. Hierdoor hoef je minder stroom te kopen bij een energiecentrale. De zonnepanelen zijn de laatste jaren enorm gegroeid in efficiëntie. Dus waar vroeger nog wel eens werd gezegd dat zonnepanelen in Nederland geen zin hebben is dat nu verleden tijd. IDT installatiebedrijf biedt deze PV panelen. Zij kunnen erg veel zonne-energie opvangen. Het rendement is hierdoor dus erg hoog. 

2: Zorg voor een goede installatie in jouw woning 

Door de woning zo goed mogelijk te isoleren verlies je zo weinig mogelijk warmte. De opwarming van een woning is de grootste energieverbruiker en het is daarom erg verstandig om hier het maximale uit te halen. Je isoleert je huis door de muren en daken goed te bedekken. Ook kun je de ramen maken met dubbel laags glas. Dit zijn namelijk de plekken waar doorgaans de meeste warmte verloren gaat.

Duurzaam leven 

3: Laat jouw huis verlichten door ledverlichting 

Ledverlichting helpt erg goed bij het verduurzamen van jouw woning. Dit heeft twee redenen. Ze gaan veel langer mee dan gloei- of hallogeenlampen en ze verbruiken veel minder stroom. Hierdoor hoef je dus en minder lampen te kopen en je bent minder stroom kwijt. Zonnepanelen kunnen dus ook veel sneller de totale stroom dekken als je voor ledverlichting in huis kiest. 

Wat voor voordelen levert het jou op? 

Het is nu duidelijk hoe je de grootste slagen kunt maken in het verduurzamen van jouw woning. Maar wat betekent dit voor jou? Wat zijn de voordelen? Buiten dat het beter is voor het milieu is er natuurlijk het grote voordeel dat het jou geld gaat besparen. Zonnepanelen kosten in het begin veel, maar verdienen zichzelf in de loop der tijd terug. Je hoeft nu immers nog maar een veel lagere energierekening te betalen. De isolatie zorgt ervoor dat je minder energie kwijt bent voor het verwarmen van je woning, ook dit bespaard geld. De ledverlichting zorgt ervoor dat je minder vaak nieuwe verlichting hoeft te kopen en dat de energierekening lager ligt. Alleen maar voordelen voor jou dus! 

Vragen over het verduurzamen van jouw woning? Of wil je de stap zetten maar weet je niet hoe? ITD installatiebedrijf in Drachten staat voor je klaar. Wij hebben ervaring in het verduurzamen van woningen en zouden ook jou graag willen helpen! Schroom dus niet en neem contact op met ITD BV.