vraaggestuurde ventilatie co2

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

CO2 gestuurde ventilatie door ITD Drachten

Co2, een veelbesproken gas welke niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Teveel CO2 gestuurde ventilatie in de lucht kan klachten zoals hoofdpijn, concentratieverlies en hoofdpijn veroorzaken. Bovendien is een overschot van Co2 extra schadelijk voor mensen met astma of allergieën.

Zorgt voor een perfect binnenklimaat

Gelukkig kunt u de hoeveelheid Co2 sturen door te ventileren. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de ramen open te zetten of door te ventileren met behulp van een ventilatiesysteem zoals een mechanisch ventilatiesysteem. Een nog betere oplossing is het systeem voor CO2 gestuurde ventilatie  . Dit systeem ventileert automatisch, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de luchtkwaliteit.

De werking en besturing van CO2 gestuurde ventilatie

Een systeem voor CO2 gestuurde ventilatie is een slimme vorm van ventilatie welke werkt met sensoren. Het systeem zorgt ervoor dat de ventilator lucht weg zuigt uit de woning. Vervolgens brengt deze frisse lucht via ventilatieroosters boven de ramen weer naar binnen. De binnenkomende lucht wordt door de wind aangezogen. 

Vraaggestuurde ventilatie ventileert alleen wanneer dit echt nodig is. De sensoren van het slimme ventilatiesysteem meten de luchtkwaliteit. Het systeem gaat op basis van deze metingen meer of minder ventileren. De sensor stuurt vervolgens een signaal naar de centrale computer, die automatisch de roosters openzet en de ventilator aanzet om vervuilde lucht af te voeren.

Onderhoud van een systeem voor CO2 gestuurde ventilatie

Het is van essentieel belang dat een CO2 gestuurde ventilatiesysteem goed onderhouden wordt. Bij achterstallig onderhoud kunnen namelijk gezondheidsproblemen ontstaan doordat de luchtverversing afneemt en de vuile filters schimmel en bacteriën uw huis in blazen.

Het onderhoud  van een dergelijk systeem moet gedaan worden door een onderhoudsspecialist en kunt u niet zelf doen. Met name de ventilatie unit is van uitzonderlijk belang. Deze dient dan ook één keer in de 2 jaar onderhouden te worden door een specialist.

Daarnaast dient elke vier jaar het gehele systeem gecontroleerd te worden. Het schoonmaken van de afvoerkanalen is iets dat een keer per acht jaar gedaan moet worden. 

Bij ITD Drachten hebben wij voor dit onderhoud een service abonnement. Al vanaf € 4,50 per maand heeft u bij ons een onderhoudscontract voor uw systeem voor CO2 gestuurde ventilatie.

Bekijk hier onze abonnementen en sluit meteen een service contract af>>>

Vervangen van het mechanische ventilatie systeem

Is de ventilatie unit erg lawaaiig en is de afzuiging niet meer wat het geweest is? Dan is het tijd voor de vervanging van de unit. Ervaring leert is dat de ventilatie box elke 15 jaar vervangen moet worden. Daarnaast is er in de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd en zijn de ventilatie units een stuk zuiniger geworden. Door de unit te vervangen bespaart u dus ook nog eens stroom. 

Als uw unit aan vervanging toe is, raden wij het ten zeerste aan om ook de rest van het systeem te laten reinigen. Vraag één van onze specialisten om advies als u twijfelt over de werking van uw systeem. Wij voorzien u graag van advies. Klik op onderstaande button of bel 0512 54 10 30.

Contact opnemen met ITD in Drachten>>>

Alternatieven voor een Co2 gestuurd ventilatiesysteem

Is een vraaggestuurd ventilatie systeem voor u iets te veel van het goede maar wilt u toch genieten van frisse lucht in uw woning? Dan is een mechanisch ventilatie systeem een uitstekend alternatief.  Dit systeem werkt op basis van een schakelaar waarmee u zelf de ventilatie kunt bedienen wanneer u daar behoefte aan hebt. 

Een andere mogelijkheid is het zogenaamde WTW (warmte terugwin) installatie. Dit systeem zorgt dat de vieze lucht naar buiten gaat en dat er verse (verwarmde) lucht wordt toegevoerd in woon-, leef- en slaapvertrekken.

Lees hier meer over vraaggestuurde (Co2) mechanische ventilatiesystemen>>>

Behoefte aan meer advies over vraaggestuurde ventilatie?

Woonachtig in Friesland, Groningen of Drenthe en heeft u behoefte aan meer advies over de systemen? Vanzelfsprekend helpen wij u graag met uw vragen over de mogelijkheden, het onderhoud of de vervanging van vraaggestuurde ventilatiesystemen. U kunt contact opnemen en een vrijblijvende afspraak maken met één van onze specialisten.

Contact met ons opnemen