infrarood verwarming

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

Infrarood verwarming kopen | Friesland | Groningen | Drenthe

Dé specialistisch installateur voor infrarood verwarming in Noord-Nederland

Gelooft u net als ITD Drachten in duurzaamheid? Dan is infrarood verwarming misschien zeker wat voor u. Met infrarood verwarming vervangt u uw traditionele CV ketel en radiatoren door infrarood panelen, die u aan uw plafond of aan de muur hangt. Het is een revolutionaire en duurzame manier van verwarmen. Als u infrarood verwarming koopt, wilt u daarna nooit meer anders. Op deze pagina leest u precies hoe infrarood verwarming werkt en wat voor u de voordelen zijn.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming wordt gedreven door onze meest onuitputbare energiebron: de zon. De zon verwarmt de aarde namelijk door middel van infraroodstraling. De warmte die wij voelen is geheel te danken aan infraroodstraling.

Een infrarood verwarmingssysteem doet feitelijk precies hetzelfde. De straling uit het systeem bereikt objecten als de vloer, uw meubels of uw lichaam en er ontstaat warmte. Vervolgens wordt deze warmte weer afgestaan aan de lucht.

Hoe werkt dit dan precies? De infrarood panelen zijn uitgerust met een speciale koolvezelstructuur. Met behulp van elektriciteit kunnen deze panelen dezelfde straling opwekken als de zon, namelijk infrarood straling.

Liever direct advies van onze specialisten? Neem dan contact met ons op>>>>

De verschillen tussen infrarood verwarming en traditionele verwarming

Er zit een groot verschil tussen infrarood verwarming en traditionele verwarmingstechnieken. De klassieke manieren van verwarmen zijn een vorm van luchtverwarming, terwijl infrarood verwarming een vorm van stralingswarmte is. Hierdoor verwarmt het objecten direct in plaats van via de lucht. 

Traditionele radiatoren zijn ontworpen om de lucht in een ruimte te verwarmen. Ze hebben een groot oppervlak, om zoveel mogelijk in contact te staan met de lucht. De lucht warmt op door contact met de verwarming, stijgt op, geeft een deel van de warmte af aan koudere lucht. Dan koelt het af en zakt het weer, waarna het proces zich herhaalt. Het grootste gedeelte van de energie bij traditionele verwarming gaat daardoor naar het opwarmen van de lucht via de radiator, en niet naar het opwarmen van personen en objecten in een ruimte.

Bij infrarood verwarming gaat het grootste gedeelte van de energie naar de infraroodstraling. En deze straling verdwijnt niet in de lucht, maar produceert warmte wanneer het in contact komt met een object of persoon. Hierdoor worden deze objecten en personen rechtstreeks verwarmd, zonder dat eerst de lucht hoeft te worden verwarmd.

Traditionele verwarming verwarmt dus de lucht, en deze lucht verwarmt daarna dingen en personen. En voordat deze lucht jou heeft bereikt, is een deel van de warmte alweer verloren gegaan. Infrarood verwarming verwarmt objecten en personen rechtstreeks en is daardoor veel efficiënter!

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming kopen heeft vele voordelen. De voornaamste is dat het erg energiezuinige verwarming is. Het laten installeren van infrarood verwarming scheelt door haar efficiëntie al snel 10 a 15 procent in uw energiekosten! Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen:

Behoefte aan meer advies over infrarood verwarming?

Bent u woonachtig in Friesland, Groningen of Drenthe en heeft u behoefte aan meer advies over de infrarood verwarming? Vanzelfsprekend helpen wij u graag met uw vragen over de mogelijkheden van infrarood verwarming kopen. Neem gerust eens contact op en maak een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.

Contact met ons opnemen