Infrarood verwarming | Friesland | Groningen | Drenthe

Dé specialistisch installateur voor infrarood verwarming in Noord-Nederland

ITD Drachten gelooft in duurzaamheid en infraroodverwarming is een prachtige duurzame oplossing.Door te kiezen voor een hoogrendement CV ketel draagt ook u, uw steentje bij aan het verduurzamen van onze wereld. Leuke bijkomstigheid is dat u ook nog eens bespaart op uw energierekening. Ook niet geheel onbelangrijk. Een zuinige CV Ketel is dus goed voor uw portemonnee maar ook voor de wereld!

Hoe werkt infrarood verwarming?

Verwarming door infraroodtechniek is gedreven door onze meest onuitputbare energiebron: de zon. De zon verwarmt de aarde namelijk door middel van infraroodstraling. De warmte die wij voelen is geheel te danken aan infraroodstraling.

Een infrarood verwarmingssysteem doet feitelijk precies hetzelfde. De straling uit het systeem bereikt bijvoorbeeld de vloer, uw meubels en uw lichaam en er ontstaat warmte. Vervolgens wordt deze warmte weer afgestaan aan de lucht.

Er zit dus een groot verschil tussen Infraroodverwarming en traditionele verwarmingstechnieken. De klassieke manieren van verwarmen zijn een vorm van luchtverwarming, infraroodverwarming daarentegen, is dus een vorm van stralingswarmte. 

Maar wat voor invloed heeft deze vorm van verwarmen op het wooncomfort en het energieverbruik? Hieronder zetten wij deze zaken voor u op een rij.

Liever direct advies van onze specialisten? Neem dan contact met ons op>>>>

De verschillen tussen stralingsverwarming en convectieverwarming

Het verschil tussen stralingsverwarming en convectieverwarming is de manier waarop warmte wordt afgegeven:

Radiatoren hebben een zo groot mogelijk oppervlak, om zoveel mogelijk in contact te staan met de lucht in de ruimte. De lucht warmt op door contact met de verwarming en stijgt op, geeft een deel van de warmte af aan koudere lucht, koelt af en zakt weer, waarna het proces zich herhaalt. Het grootste gedeelte van de energie bij traditionele verwarming gaat daardoor naar het opwarmen van de lucht via de radiator, en niet naar het opwarmen van personen en dingen in een ruimte.

Bij infraroodverwarming gaat het grootste gedeelte van de energie naar de infraroodstraling. En deze straling verdwijnt niet in de lucht, maar produceert warmte wanneer het in contact komt met een object of persoon. Hierdoor worden deze objecten en personen rechtstreeks verwarmd, zonder dat eerst de lucht hoeft te worden verwarmd.

Traditionele verwarming verwarmt dus de lucht, en deze lucht verwarmt daarna dingen en personen. Infraroodverwarming verwarmt objecten en personen rechtstreeks, en is daardoor veel efficiënter!

Voordelen: energiezuinige verwarming

Het laten installeren van infrarood verwarming scheelt door haar efficiëntie al snel 10 a 15 procent in uw energiekosten! Naast het energiezuinige verbruik heeft infrarood verwarming nog een aantal andere voordelen:

Behoefte aan meer advies over Infrarood verwarming?

Woonachtig in Friesland, Groningen of Drenthe en behoefte aan meer advies over de infrarood verwarming? Vanzelfsprekend helpen wij u graag met uw vragen over de mogelijkheden. U kunt contact opnemen en een vrijblijvende afspraak maken met één van onze specialisten.

Contact met ons opnemen

ITD Installatiebedrijf & Domotica

Het Helmhout 45, 9206 AZ,
Drachten, Friesland

T. 0512 54 10 30
E. info@itdbv.nl

Wij zijn aangesloten bij:
  • Sterkin Erkende Installateurs (Gas/Water/Elektriciteit)
  • Select Dealer van Atag verwarmings- en zon-energie-systemen
  • Specialist in ontwerp, installatie en onderhoud van (Brink) Luchtverwarming

 

BIJ STORINGEN BELLEN: 0512-541030

 
T. 0512 54 10 30
E. info@itdbv.nl

Serviceabonnement afsluiten

Afspraak maken

Installateur nodig?

Wij zijn aangesloten bij:

ATAG CV-Ketel
Brink
sterkin logo de echte installateur
 

Bekijk onze serviceabonnementen

Sitemap

ITD Installatietechniek
ITD Installatietechniek & DomoticaITD Installatietechniek & DomoticaITD Installatietechniek & Domotica