water

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

Waterleiding aanleggen

Wilt u een nieuwe waterleiding laten aanleggen? Zoiets laat u natuurlijk over een gespecialiseerde installateur. Onze specialisten zorgen ervoor dat alles vakkundig en snel wordt aangelegd. Ook als een waterleiding vervangen dient te worden schakelt u ons in. Wij gaan graag voor u aan de slag en zorgen ervoor dat u de perfecte waterinstallatie krijgt geleverd.

installateur nodig? Neem contact op!

Risico van een slechte waterleiding

Een goed functionerende waterleiding is noodzaak voor elk huis. Wist u namelijk dat stilstaand water met een temperatuur tussen de 25 en 50°C een broedplaats vormt voor legionella? Een koude waterleiding kan worden opgewarmd door een warme omgeving, doordat het geïsoleerd is of warme leidingen die te dicht op de koude leiding liggen. Het gevolg is dat het water in de leiding wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij legionella bacteriën zich thuis voelen (25°C) en tot volle bloei komen(37°C).

Daar houdt het nog niet mee op

Naast warm water ontstaan legionella ook in dode leidingstukken. Wat we hiermee bedoelen? Dit zijn leidingstukken waar het water niet doorstroomt. Legionella bacteriën zijn hierdoor in staat zich rustig te ontwikkelen. Verder ontstaat de bacterie in vervuilde leidingen. Door de jaren heen ontstaat in waterleidingen kalk en een slijmlaag, wat de ideale leefomgeving vormt door legionella bacteriën. Wilt u zeker zijn dat er schoon drinkwater uit uw kaan komt? Neem dan contact met ons op voor legionellapreventie en legionellabeheer!

Type waterleiding

Voor een waterleiding wordt bijna altijd een roodkoperen buis gebruikt. Hierbij kunt u kiezen een harde en een zachte buis. Een zachte buis is gemakkelijk met de hand te buigen en daarmee ideaal te gebruiken in muren en vloeren. Voor het buigen van een harde buis heeft u een krultang nodig. Daarnaast worden steeds meer kunststof buizen gebruikt. Het voordeel hiervan? Het is goedkoper en u kunt er sneller mee werken.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Voor meer informatie over het aanleggen van waterleidingen en het bevestigen hiervan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij verduidelijken graag voor u wat het aanleggen van een waterleiding in zijn totaliteit inhoudt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Is uw waterleiding aan vervanging toe of twijfelt u over de staat van uw waterleiding? Klik dan op de button hieronder!

vrijblijvend adviesgesprek