BSP systeem

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

BSP systeem | Zonneboiler

systeemWanneer is een BSP systeem geschikt?

Wat is een BSP systeem?

Een BSP systeem wordt zowel gebruikt voor het verwarmen van een woning als voor warm sanitair water. Om zoveel mogelijk zon-energie op te slaan,
wordt gebruik gemaakt van een groot collectoroppervlak (10-16m2), waarvan de collectoren zijn gericht op het zuidoosten tot het zuidwesten.                                                  

De warmte wordt opgenomen door water

De afgegeven warmte van de zon wordt in de collectoren opgenomen door water, dat wordt opgeslagen in een groot buffervat van 800-1000 liter. Dit buffervat bevat verschillende 'lagen' water van verschillende temperatuur, welke worden gebruikt voor het voeden van zowel hoog- als laagtemperatuur afgiftesystemen, of van beide. Het grote voordeel hiervan is dat er voor diverse toepassingen direct water op de juiste temperatuur beschikbaar is, hetgeen aanzienlijk lagere stookkosten met zich meebrengt.

Het buffervat is voorzien van een verswatermodule, waardoor het risico op legionella volledig is uitgesloten. Naar keuze kan een gewenste tapwatertemperatuur en tapcapaciteit worden ingesteld tot een maximum van 30 liter/minuut van 47ºC.

De zon als energiebron

De zon is leidend als energiebron. Voor de dagen dat er een tekort is aan zon, wordt een hoogrendement cv-ketel met een klein vermogen geplaatst. Deze ketel heeft ruim voldoende vermogen voor het verwarmen van de woning.

Voor het uitlezen van de prestaties van het BSP systeem wordt een module geplaatst in de woonkamer.

Meer weten over de mogelijkheden van een BSP Systeem?

Wilt u meer weten over de werking van een BSP systeem met zonneboiler, of wilt u een offerte opvragen? ITD helpt u graag, klik op onderstaande knop en laat uw contactgegevens achter. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het inplannen van een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek