Warmtepompinstallatie: bespaar fors op uw energierekening


Een warmtepomp is zeer geschikt voor het verwarmen en koelen van een woning of een bedrijfspand. Een warmtepompinstallatie maakt gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem (tot een diepte van ca. 400 m) en heeft een zeer gunstige C.O.P. (coëfficiënt off performance), zodat met weinig opgenomen elektrische energie een groot thermisch vermogen kan worden gerealiseerd.

Met een warmtepomp kunt u fors besparen op uw energierekening, en duurzamer leven. Ook kunt u het energie label van uw woning verbeteren door het installeren van een warmtepomp. ITD in Friesland kan u helpen als u geïnteresseerd bent in het installeren van een warmtepomp!

Werking warmtepomp

De werking van een warmtepomp: op het buitenterrein wordt door middel van een grondboring een bron aangebracht waaruit grondwater wordt opgepompt. De warmtepomp onttrekt via een warmtewisselaar warmte aan het grondwater. De onttrokken warmte uit het grondwater wordt aangevuld met warmte uit de warmtepomp, hiermee wordt het afgiftesysteem ten behoeve van uw woning of bedrijfspand gevoed.

Schematische werking van de warmtepomp:

werking warmtepomp

Wilt u een warmtepomp thuis? Het installeren van een warmtepop is niet mogelijk voor iedere woningen. Daarom is het belangrijk om te controleren of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Vraag een gratis advies gesprek aan als u wilt weten of u een warmtepomp in huis kan hebben!

Gratis Adviesgesprek

Voordelen van een warmtepompinstallatie

Het installeren van een warmtepomp kost tijd en geld. Gelukkig zitten er dan ook een aantal voordelen aan vast. Een van de belangrijkste redenen dat mensen voor een warmtepomp kiezen is dat het op de lange termijn veel geld kan besparen. U verbruikt aanzienlijk minder energie waardoor uw maandelijkse kosten flink omlaag zullen gaan.

Daarnaast is een warmtepomp ook goed voor het milieu, gezien de CO2 uitgave sterk daalt met een warmtepomp. Het is ook een goede manier om de totale waarde van uw woning te verhogen, ook geeft het uw woning een gunstiger energielabel. Daarnaast is een warmtepomp ook nog een toekomst gericht, gezien u niet meer afhankelijk van gas bent.

Een ander groot voordeel van een warmtepompinstallatie is dat u in de zomer uw woning of bedrijfspand tegen zeer lage energiekosten aangenaam kunt koelen. De warmtepomp staat zomers buiten bedrijf, het koude grondwater wordt rondgepompt door het afgiftesysteem.

Kosten van een warmtepompsysteem installatie

Het aanschaffen van een warmtepomp is redelijk prijzig. Het is ook belangrijk om een warmtepomp als een investering te zien, het zal een tijd duren voordat u de kosten terugverdient met de energie besparing. De prijs van het installeren van een warmtepomp is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het type warmtepomp dat u wilt belangrijk voor de totale prijs. Een hybride pomp is bijvoorbeeld goedkoper dan een lucht-water ketel. Daarnaast zijn de arbeidskosten bijvoorbeeld afhankelijk van uw woning, en wat voor aanpassingen er nodig zijn.

De overheid wil het gebruik van CO2 vriendelijke verwarming stimuleren. Daarom zijn er in Nederland verschillende subsidiemogelijkheden als u een warmtepomp wilt installeren. De hoeveelheid subsidie is afhankelijk van het type installatie. Het is wel belangrijk om goed na te denken voordat u een warmtepomp op de subsidie baseert. De subsidie is namelijk hoger als de warmtepomp meer vermogen creëert. Het heeft echter geen zin om een warmptepomp met een hoog vermogen te installeren als uw woning een lager vermogen nodig heeft.

Warmtepompinstallaties in Friesland door ITD BV

Wilt u op uw maandelijkse energiekosten besparen, en milieu vriendelijker leven? Dan is het installeren van een warmtepomp een zeer geschikte oplossing! Bij Installatietechniek Drachten in Friesland kunnen wij u hier bij helpen. Wilt u meer weten of wilt u een offerte opvragen? Laat uw contactgegevens achter voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

ITD Installatiebedrijf & Domotica

Het Helmhout 45, 9206 AZ,
Drachten, Friesland

T. 0512 54 10 30
E. info@itdbv.nl

Sitemap

Wij zijn aangesloten bij:
  • Sterkin Erkende Installateurs (Gas/Water/Elektriciteit)
  • Select Dealer van Atag verwarmings- en zon-energie-systemen
  • Specialist in ontwerp, installatie en onderhoud van (Brink) Luchtverwarming

 

BIJ STORINGEN BELLEN: 0512-541030

 
T. 0512 54 10 30
E. info@itdbv.nl

Serviceabonnement afsluiten

Warmtepomp-installatie bij u thuis?

Er zijn geen kosten en verplichtingen verbonden aan het maken van een afspraak.

Wij zijn aangesloten bij:

ATAG CV-Ketel
Brink
sterkin logo de echte installateur
 

Bekijk onze serviceabonnementen

ITD Installatietechniek
ITD Installatietechniek & DomoticaITD Installatietechniek & DomoticaITD Installatietechniek & Domotica