Zon-Energie-Systemen

 

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

PV Panelen en Solar Panelen | ITD Drachten

PV panelen

pvpanelen

Een pv-paneel (photo-voltaïc) wordt aangebracht op het dak van uw woning of bedrijfspand en heeft een oppervlak van ca. 1,65 m2. Een paneel levert een vermogen van 240 Wp (Wattpiek), hetgeen jaarlijks 216 kWh oplevert.

Het paneel is opgebouwd uit een groot aantal silicium cellen. Het zonlicht wat op het paneel valt zorgt er voor dat er in de silicium cellen een stroom gaat lopen, waardoor een gelijkspanning wordt opgewekt.

Deze gelijkspanning wordt met behulp van een omvormer omgezet in 230V wisselspanning (netspanning). Op deze wijze wekt u uw eigen elektriciteit op en kunt u dus fors besparen op uw energierekening.

Wij hebben al veel klanten blij gemaakt met PV panelen. Benieuwd naar meer van onze projecten? Deze kunt u hier vinden.

Solar panelen

aansluiting zonnepaneel 

Een solar paneel wordt ook aangebracht op het dak van uw woning en samen met een voorraadboiler aangesloten op uw bestaande cv-ketel/installatie. Het koude water dat door het solarpaneel stroomt wordt  door de zon gratis opgewarmd tot een temparatuur van ca. 80°C.

Dit warme water wordt in de voorraadboiler opgeslagen en gebruikt voor het verwarmen van uw woning en uw warmtapwater (o.a. voor het douchen). Hierdoor maakt uw cv-ketel veel minder draaiuren, hetgeen niet alleen gunstig is voor de levensduur van uw installatie, maar ook een forse besparing geeft op uw (dure) gasverbruik.

Met een zon-energie-systeem bespaart u veel energiekosten!

 

Bespaar tot wel € 500,- per jaar op uw gasrekening

 

Wilt u meer weten? ITD uit Drachten adviseert u graag over de mogelijkheden. Vult u hiervoor het formulier op deze pagina in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.