Energie besparen scholen

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

5 tips voor het besparen op energie voor scholen en onderwijsinstellingen

besparen school

1. Efficiënt omgaan met warm water

In de meeste onderwijsinstellingen, zeker de verouderde zitten vaak warm/koud kranen. Warm water wordt vaak maar weinig gebruikt op scholen waardoor er veel warmte verloren gaat. Door deze systemen af te sluiten en alleen te plaatsen waar nodig voorkomt u gemakkelijk warmteverlies.

2. Regel uw thermostaten zoveel mogelijk centraal

Hoe meer leerkrachten de temperatuur kunnen instellen, hoe meer temperatuurschommelingen er ontstaan. De ene leerkracht zal de temperatuur hoger instellen dan de ander. Dit leidt uiteindelijk tot een hoger energieverbruik. Door een centrale thermostaat in te stellen beperkt u dit.

3. Zoveel mogelijk apparatuur uitschakelen

Het klinkt nogal voor de hand liggend echter zien wij in praktijk toch vaak dat het niet helemaal gebeurt. Apparatuur dat op stand-by staat gebruikt onnodig energie. Denk bijvoorbeeld aan het digitale schoolbord en computers. Een kleine moeite maakt bij elkaar opgeteld een groot verschil op de energierekening.

4. Luchtgordijnen bij de in- en uitgang

Er wordt heel wat in en uitgelopen op een schooldag hierdoor verliest het gebouw veel warmte. Een luchtgordijn gaat automatisch werken wanneer de deur opengaat. Zo voorkomt u verlies. Het gordijn blaast warme lucht naar beneden waardoor er als het ware een afscheiding ontstaat tussen de binnen- en buitenlucht.

5. Domotica voor onder andere aanwezigheidsdetectie

Met aanwezigheidsdetectie voorkomt u dat er onnodig licht brand. Scholen hebben verschillende ruimtes die op verschillende manieren worden gebruikt. Toiletruimtes, gangen, lokalen en centrale ruimtes hoeven niet de gehele dag worden verlicht.  Met aanwezigheidsdetectie gaat het licht aan wanneer iemand is en uit wanneer er niemand is. Een investering die zichzelf dus terugverdiend.