Mechanische ventilatie vervangen

Mechanische ventilatie vervangen | ITD BV 

Het mechanisch ventilatiesysteem is essentieel voor een gezond klimaat in uw woning. De ventilatie zorgt er namelijk voor dat de ‘vieze’ lucht wordt afgevoerd en dat er ‘schone’ lucht uw woning binnenkomt. Mede door de pandemie rondom corona is maar weer eens duidelijk geworden wat het belang van goede ventilatie is. Ventilatiesystemen hebben een gemiddelde levensduur van zo'n 15 jaar, waarna het nodig is om de mechanische ventilatie te vervangen. Lees nu verder om alles te ontdekken over waarom, wanneer en hoe u uw mechanische ventilatie kan vervangen! 

Waarom mechanische ventilatie laten vervangen? 

Hoewel mechanische ventilatiesystemen een lange levensduur hebben, beginnen deze aan het einde van de levensduur minder goed te functioneren. Dit is te merken aan het overbodige energieverbruik, daarnaast maken oudere mechanische ventilatiesysteem meer lawaai dan nieuwe systemen. Wanneer u de oude mechanische ventilatie vervangt bespaart u aanzienlijk op uw energieverbruik. Dit komt doordat verouderde systemen dus meer energie verbruiken en de nieuwe systemen een stuk zuiniger zijn. Gemiddeld verdient u uw investering dan ook al binnen 5 jaar terug! Al met al is het investeren in mechanische ventilatie vervangen een rendabele investering, waarmee u tevens een gezonder en comfortabeler binnenklimaat realiseert.  

Wanneer mechanische ventilatie laten vervangen? 

De levensduur van mechanische ventilatie verschilt per systeem maar betreft meestal 15 tot 20 jaar. Na deze periode zijn is de ventilatie onmiskenbaar aan vervanging toe. Echter kan dit ook eerder nodig zijn, indien het systeem één van de volgende kenmerken heeft: 

Twijfelt u of uw huidige ventilatiesysteem aan vervanging toe is? Neem dan contact op met onze deskundigen, deze kunnen u alles vertellen over de staat van uw systeem. 

Kosten van mechanische ventilatie laten vervangen 

De kosten van mechanische ventilatie vervangen zijn afhankelijk van het type ventilatie dat u heeft. De meeste woningen zijn voorzien van een type C+ ventilatiesysteem waarbij enkel de luchtafvoer mechanisch gaat. Het kan ook zijn dat u een mechanisch ventilatiesysteem heeft in combinatie met een WTW-unit (warmteterugwin), hierbij is het vervangen van de mechanische ventilatie maatwerk. Dit betekent dat de kosten veelal ook hoger zijn. Echter zijn de kosten voor mechanische ventilatie laten vervangen altijd afhankelijk van de specifieke situatie. In de ene woning is het vervangen simpelweg eenvoudiger dan de andere.  

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor uw mechanische ventilatie te laten vervangen? Maak dan een afspraak! Onze specialisten zullen de situatie in kaart brengen en op basis hiervan een offerte opstellen. 

Waar moet u op letten bij het vervangen van mechanische ventilatie? 

Wanneer u de mechanische ventilatie laat vervangen dient u tevens een nieuw systeem te kiezen. U kunt kiezen uit meerdere systemen, indien u graag een duurzame keuze maakt is een gelijkstroomventilator aan te raden. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het afvoerkanaal zo min mogelijk weerstand ervaart, zo kan de ventilatie optimaal werken. 

Het vervangen van uw mechanische ventilatie is een goed moment om de ventilatiekanalen grondig te laten reinigen. Zo kunnen alle werkzaamheden met betrekking tot uw ventilatiesysteem tegelijk worden uitgevoerd, waardoor u hier minder hinder van ervaart en geen gedoe heeft met extra voorrijkosten.  

Mechanische ventilatie laten vervangen door ITD BV 

Wanneer u uw mechanische ventilatie laat vervangen door ITD BV bent u verzekerd van een erkend installateur met verstand van zaken. Al onze installateurs zijn voorzien van InstallQ erkenning. Bent u overtuigt? Neem dan contact op door het onderstaande formulier in te vullen! 

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur