Tips om energie te besparen in een huishouden

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

Tips om energie te besparen in een huishouden 

In huishoudens wordt vaak onnodig veel energie gebruikt. Vaak is het goed mogelijk om energie te besparen. Dit is goed voor de rekening maar ook voor het milieu. Voor sommige maatregelen moet u wel eerst geld investeren, maar er zijn ook maatregelen die u niets kosten. Bent u benieuwd hoe u kunt besparen op energie thuis? Lees dan dit artikel.  

Grote stroomverbruikers 

Elk huishouden heeft wel een aantal flinke stroomvreters. Van veel apparaten weten we dat ze veel stroom verbruiken, maar er zijn ook stiekeme stroomvreters. Een aantal voorbeelden die vaak genoemd worden zijn een miniboiler, een uitgebreide decoder of wat dacht u van een slecht geisoleerde kokend waterkraan.  

Led 

Een andere stroomvreter zijn gloeilampen. De stroomkosten van 10 gloeilampen zijn per jaar 145 euro. Als u dit vergelijkt met LED is dit enorm duur. 10 ledlampen kosten u per jaar maar 15 euro aan stroomkosten. Daarnaast worden de lampen ook veel minder warm, wat ze ook nog eens veiliger maakt. De levensduur van ledlampen ligt ook een stuk hoger dan die van gloeilampen. Veel mensen denken bij ledlampen aan felle verlichting. Dat is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig kunt u ledlampen in allerlei kleurschakeringen verkrijgen en geven de lampen ook een mooi warm licht.  

Een andere opvatting is dat led-lampen erg duur zijn. Dit was aan de begintijd van ledlampen inderdaad het geval, maar tegenwoordig is een ledlamp absoluut niet duur meer. Daarnaast gaat zoals eerder benoemd de ledlamp een stuk langer mee en liggen de stroomkosten veel lager, wat het op de lange termijn een stuk goedkoper maakt.  

Huishoudelijke apparaten 

U weet het vast wel maar huishoudelijke apparaten verbruiken veel stroom. Dit geldt zeker voor oude modellen. Als u een koelkast of vriezer ouder dan 15 jaar heeft, is het goed om op zoek naar vervanging te gaan. Deze apparaten staan bekend als enorme energieslurpers.  

Iets anders wat u ongemerkt veel stroom kost is het stand-by gebruik van apparaten. Een groot gedeelte hiervan kunt u voorkomen door apparaten volledig uit te zetten. Dit bespaart u al snel tientallen euro’s.  

Voor sommige apparaten is dit niet mogelijk of is het erg lastig. Een goede optie is dan om een bespaarstekker tussen het apparaat en het stopcontact te plaatsen. Deze schakelt de stand-bystand volledig uit. Zo verbruikt u minder stroom!  

Een aantal andere kleine tips 

Grotere investeringen om te besparen 

Er zijn ook een aantal grotere investeringen die u kunt doen om stroom of gas te besparen. We benoemen er hier een aantal in het kort.  

Houtgestookte cv-ketel 

Deze investering is vooral geschikt voor een grote woning, of als u graag duurzamer wil stoken. U kunt met houtgestookte cv-ketels tot wel 40% besparen ten opzichte van aardgas. Omdat uw het huis energiezuinig maakt, komt u mogelijk ook in aanmerking voor subsidies en andere regelingen.  

BSP systeem 

Een BSP systeem wordt gebruikt voor het verwarmen van uw warm sanitair water, en voor het verwarmen van uw woning. Om zoveel mogelijk zon-energie op te slaan wordt er gebruik gemaakt va neen groot collectoroppervlak. U moet dus wel ruimte hebben voor een grote opstelling. Met dit zonneboilersysteem kunt u tot maar liefst 50% besparen op uw gasverbruik.  

PV en Solarpanelen 

Met PV zonnepanelen kunt u besparen op uw stroomrekening. Een paneel levert een flink vermogen wat u maar liefst 216 kwH oplevert per jaar. U wekt uw eigen energie op, en hierdoor kunt u fors besparen op uw energierekening. 

Met de solarpanelen kunt uw het gasverbruik naar beneden brengen. Bij deze panelen zit een boiler. Het koude water in de boiler wordt door de zon gratis opgewarmd. Met dit water kunt u uw huis verwarmen, maar ook warm douchen.  

Bij ITD BV vindt u daarnaast nog veel meer duurzame oplossingen voor uw huis. U kunt met deze oplossingen op de lange termijn flink besparen op uw gas of stroomrekening. Daarnaast draagt u uw steentje bij, want een duurzaam huis is veel beter voor het milieu. Bekijk dus zeker even wat wij allemaal doen, en wat wij voor u kunnen betekenen.  

Advies 

Wilt u meer weten of advies inwinnen voor uw woning? Neem dan contact met ons op. Dit kan eenvoudig via het contactformulier of door ons telefonisch te contacten.