Waarom kiezen voor zonnepanelen? Alle voordelen op een rijtje

 

Meer Informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Voor al uw duurzame installatietechniek

Wij ontwerpen, installeren en onderhouden (duurzame) elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor woningen, utiliteit en industrie.

Maak een afspraak

Wat zeggen klanten?

Erg blij dat onze CV ketel na onze verhuizing kon worden nagekeken door de toppers van ITD. Vakkundig personeel die weten wat ze doen. Daarnaast een goede uitleg gekregen over het onderhoud wat werd gepleegd. Al met al dus dik tevreden! 

- Hendrika de Jong

 

Recente projecten

 

Aangesloten bij:

 

atag logobrink logosterkin logo echte installateur

Waarom kiezen voor zonnepanelen? Alle voordelen op een rijtje 

U vindt ze op steeds meer daken: de zonnepanelen. Maar waarom worden deze panelen steeds populairder? Er zitten veel voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen, maar welke zijn dit? Wij hebben hieronder alle voordelen op een rijtje gezet. Zo kunt u direct lezen of zonnepanelen ook voor u een goede optie zijn!  

Welke soorten panelen zijn er?  

Voordat we kijken naar de voordelen van zonnepanelen, eerst iets meer over de panelen zelf. U kunt op twee manieren gebruik maken van zonne-energie.  

PV-Panelen 

PV panelen worden aangebracht op het dak van uw woning of bedrijfspand. De panelen hebben een oppervlak van ongeveer 1,65 m2. Een paneel levert een vermogen van jaarlijks 216 kWh.  

De panelen zijn opgebouwd uit een groot aantal silicium cellen. In de cellen gaat stroom lopen dankzij het zonlicht dat op de panelen valt. Hierdoor ontstaat gelijkspanning. Dit kan met behulp van een omvormer in 230V wisselspanning omgezet worden. 

Met PV panelen kunt u dus extra elektriciteit opwekken en zo besparen op uw energierekening.  

Solar panelen 

Een solar paneel wordt ook aangebracht op het dak van uw woning. Dit wordt geplaatst samen met een voorraadboiler. Deze boiler is aangesloten op uw bestaan cv-installatie. Het houde water dat door het solarpaneel heenstroomt, wordt door de zon opgewarmd tot ongeveer 80C. Dit warme water wordt vervolgens opgeslagen in de boiler. Met dit water verwarmt u uw woning en uw warmtapwater.  

Met solarpanelen zorgt u dus voor warm water, wat een goede besparing is voor uw gasverbruik. Daarnaast zorgt het lagere aantal draaiuren van de CV-ketel er ook voor dat de installatie langer mee gaat.  

De voordelen van zonnepanelen

U bent nu bekend met de soorten panelen. Maar wat zijn nou precies die vele voordelen van zonnepanelen? Dat leest u hieronder.  

Beter voor het milieu 

Ten eerste is zonne-energie veel beter voor het milieu. U wekt op deze manier uw eigen groene stroom op. Dit is een stuk beter dan de energie uit fossiele brandstoffen. Daarnaast verbruikt u ook minder gas (lees gasloos bouwen en duurzaam wonen). De zonnepanelen verlagen daarmee de CO2 uitstoot van uw huishouden. Zonnepanelen zijn dus niet alleen een goede investering voor uzelf, maar ook voor de natuur en uw toekomst!  

Geld besparen met zonnepanelen 

Een andere belangrijke reden is natuurlijk geld. Met zonnepanelen kunt u zo 500 euro per jaar besparen op uw energierekening. U gebruikt minder stroom en gas, waardoor u ook een lagere rekening zult ontvangen.  

Subsidie met zonnepanelen 

Daarnaast is het mogelijk om subsidie te ontvangen van de overheid. Dit geldt voor de aanschaf van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar door de jaren heen wel steeds beter te betalen geworden. Met de subsidie komt dit bedrag nog wat lager te liggen.  

Daarnaast zijn de panelen ook een investering voor de toekomst. U verdient ze binnen een jaar of 10 volledig terug.  

Voordelen voor uw huis  

Zonnepanelen zorgen ook voor een betere waarde van uw huis. Ze voegen waarde toe net zoals goede isolatie dat zou doen, of een zuinige cv-ketel. Daarnaast krijgt u een beter energielabel voor uw huis. Sinds 2015 is dit energielabel voor iedereen verplicht. Een beter energielabel kan u dus ook helpen bij de waarde van uw huis.  

Zonnepanelen hebben dus een groot aantal voordelen. Bent u benieuwd of zonnepanelen ook een goede optie voor u zijn? Neem dan contact met ons op, via het contactformulier hieronder. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.